TAYANGAN GAMBAR

PERKHEMAHAN PENGAKAP DAN PANDU PUTERI

Pada 9 - 11 April 2009, seramai 6 orang murid PKBP telah terpilih untuk menyertai perkhemahan persatuan pengakap dan pandu puteri. Perkhemahan tersebut diadakan di kawasan sekolah dan juga melibatkan pelajar dari aliran perdana.


Semua peserta mendengar taklimat sebelum kembara malam


Aktiviti kembara malam diadakan bermula jam 9.00 malam.
Dalam keadaan hujan renyai-renyai, semua peserta dikehendaki mengembara sejauh 7 kilometer mengikut kumpulan masing-masing.Senaman pagi


Aktiviti masakan rimba
Upacara penutupan perkhemahan dan penyampaian sijil penyertaan serta hadiah.

KEJOHANAN OLAHRAGA PENDIDIKAN KHAS PERINGKAT DAERAH KUALA TERENGGANU 2009

Acara olahraga Pendidikan Khas peringkat daerah Kuala Terengganu telah dijalankan pada 8 April 2009 di padang SMK Sultan Sulaiman. Ia melibatkan semua sekolah rendah dan sekolah menengah integrasi pendidikan khas bermasalah pembelajaran dalam daerah Kuala Terengganu. Pelbagai acara dipertandingkan mengikut kelas junior (bawah 14 tahun) dan kelas senior (atas 14 tahun). Antara acara-acara tersebut ialah larian 100m,200m, 400m, 800m, 1500m, 4x100m, 4x400m, lompat tinggi, lompat jauh, lempar cakera, lontar peluru dan rejam lembing. Seramai 10 orang murid dari SMK Panji Alam telah terpilih untuk menyertai kejohanan ini. Mereka ialah Che Muhammad Amzirudin, Mohamad Shahrin, Muhammad Yasser, Muhammad Alif, Syed Muhammad Hanif Al-Idrus bagi kategori junior. Bagi kategori senior pula ialah Jamaluddin, Muhammad Abdul Ayub, Mohamad Akif, Fadrullah dan Nor Fazillawati.


Warming up sebelum acara bermula...

Beberapa orang murid SMK Panji Alam telah menjadi johan dalam beberapa acara.
Jamaluddin- johan lempar cakera dan naib johan lontar peluru senior
Nor Fazillawati- johan lempar cakera dan lompat tinggi senior
Muhammad Fadrullah - johan lompat tinggi senior
Mohamad Shahrin - tempat ketiga untuk larian 200m junior
Muhammad Yasser - naib johan lontar peluru junior